Nieuwe CD, optreden en de Staffa-Quiz!

13th juli, 2015 | 0 Comments

Volop activiteit bij Staffa! De cd is af en dat zal op zaterdag 5 september gevierd worden met een optreden.
Details betreft het optreden volgen later, maar zet de datum maar vast in je agenda!
We zijn druk aan het oefenen voor het aanstaande optreden.

Vergeet ook zeker niet mee te doen aan de Staffa-Quiz, want de winnaar krijgt een VIP-behandeling tijdens het optreden op 5 september!
De vragen en verschillende hints staan op de facebookpagina van Staffa!

doo en de wappers (hint 3 vraag 1)

Binnenkort opnames nieuwe cd!

30th april, 2014 | 0 Comments

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om acht eigen nummers af te schrijven, want dit voorjaar willen we deze nummers op gaan nemen!
Bij deze alvast een voorproefje voor de prachtige illustraties die bij onze cd gemaakt zijn door Stef den Ridder (www.stefdenridder.com).

staffa omslagfoto (1)

Nieuwe bandfoto’s!

2nd juli, 2012 | 0 Comments

Afgelopen week is Staffa weer goed druk geweest. Dinsdag hadden we ons allereerste interview. We werden een uur lang ondervraagd over hoe onze band is ontstaan, wat we doen en wat we gaan doen. Deze week staat het stukje in de Modern Zevenbergen.

Zondag hebben we in standdaarbuiten heel hard gerepeteerd voor ons optreden komende zaterdag, vooral Romina moest een hele prestatie leveren met al die nieuwe nummers. Verder was Stef ook aanwezig om het artwork van de cd te bespreken, het ziet er zo mooi uit allemaal! En nu ze er toch was konden we gelijk van de situatie gebruik maken om nieuwe bandfoto’s te maken. Nu hebben we eindelijk foto’s waarop we helemaal compleet zijn.

staffa

3 jaar Staffa!

18th juni, 2012 | 0 Comments

Het is al weer juni 2012 en we bestaan al 3 jaar! Wat gaat de tijd toch snel. Helaas hebben we afgelopen jaar weinig op kunnen treden, maar gelukkig zijn we inmiddels weer lekker bezig met oefenen en het afschrijven van de eigen nummers die op onze aankomende cd moeten komen waarvoor Stef de artwork aan het maken is. En ja dat alles met een vijfde Staffa-lid! Sinds april oefent Romina met ons mee.

2 juni hebben we ons laatste optreden met de oude samenstelling gedaan in de Kerk in Lage Zwaluwe. Hier mochten we spelen op de opening van de expositie die georganiseerd werd door de tante van Astrid. Het thema was Onderweg en speciaal daarvoor hebben we natuurlijk wat toepasselijke nummers ingestudeerd zoals Another 45 miles van the Golden Earring.

Nu zijn we dus hard aan het repeteren om met Romina samen 7 juli een mooie setlist te spelen op een besloten feest. Hopelijk kunnen we over een tijdje wat openbare optredens op de kalender zetten.

😀

Staffaweekend

9th november, 2011 | 0 Comments

Hoii,

Afgelopen weekend was het niet zomaar een gewoon, rustig, saai en lui weekend. Nee nee… het was Staffaweekend!. Met als doel opnames te maken.

Zaterdag om 9 uur in de ochtend kwamen we bijeen bij Astrid om maar snel te beginnen met opbouwen van alle spullen. En naar onze verbazing hadden we binnen anderhalf uur opgebouwd en het geluid ingesteld. Na wat proefopnames en een ruime lunchpauze met heerlijke verse broodjes was het tijd voor het echte werk. Tot ongeveer zes uur is druk muziek gemaakt. Doodmoe trok ieder zich terug om de volgende dag weer vrolijk verder te gaan. Gelukkig kon de apparatuur blijven staan voor zondag.

Zondag mocht Staffa uitslapen! om 11 uur gingen we weer aan de slag in de schuur. En niet alleen wij genoten van het muziek maken, maar de complete achterdijk kon meegenieten. Het was dan ook ontzettend hilarisch om de verbaasde gezichten van voorbijfietsende mensen te zien die geen flauw idee hadden waar die takkeherrie vandaan kwam. Van ons dus! Helaas eiste het drukke weekend al snel een slachtoffer. Laurie had slechts op allebei haar vingers van haar rechterhand blaren. Gelukkig was daar de pleisterwinkel van Astrid. Met pleisters en plakband in alle kleuren en maten en vormen werden de vingers zorgvuldig ingepakt om de rest van de middag nog door te kunnen. Ook de heerlijke taarten die Marlou en Laurie hadden meegebracht waren een welkome aanvulling voor de energielevels. Na weer een vermoeiende en vooral koude middag waren we tevreden. Na wat opruimen en gesjouw kwam het Staffaweekend dan toch ten einde. 

We hopen snel wat opnames openbaar te kunnen maken. Over twee weken gaan we weer verder met de strakke oefenplanning. 

Staffa

Faith

31st oktober, 2011 | 0 Comments

hallo,

Gisteren was wederom een repetitie waarbij aardig wat nummers op de oefenplanning stonden. Deze keer waren Faith, Staffa en Frustrationsong het huiswerk. Na even inspelen met wat oudere nummertjes zijn we eens even goed aan de slag gegaan met de nieuwe nummers. Vooral Faith en Staffa gingen naar onze verbazing erg goed. Voor we het wisten was de oefentijd al om!

Verder hebben we nog extra goed geoefend voor een aantal nummers die we volgend weekend gaan opnemen in het heuse staffaweekend! Hopelijk kunnen we met behulp van de nieuwe opnames meer optredens regelen. Hier hebben we trouwens nog goed nieuws over, 17 maart 2012 treed Staffa weer op in café Stroop in Bosschenhoofd. Dit samen met de band Heavy duty rock, maar meer informatie hierover volgt later.

tot de volgende blog maar weer,

Staffa

2 jaar Staffa!

13th juni, 2011 | 0 Comments

Hiep hiep hoera!

Vandaag was geen gewone repetitiedag. Het was de dag waarop Astrid een feestelijke taart en Marlou een betoverende cake had gemaakt. Gisteren bestond Staffa 2 jaar! En daarom moest er natuurlijk veel taart gegeten worden XD en ze waren overheerlijk. We willen ons nog even verontschuldigen dat we geen verjaardagsfeest hebben gehouden dit jaar. Dat soort Staffa-feestjes moeten natuurlijk wel een beetje exclusief blijven.

Naast het taart eten moest er natuurlijk gewoon geoefend worden. Over twee weken doen we mee aan Klundert’s got talent en we zijn al volop aan het oefenen hiervoor. Een compleet nieuw nummer met lichte veranderingen in de taakverdeling. Dinja gaat zingen en Laurie mag proberen gitaar te spelen.

Omdat het oefenen van 1 liedje nogal saai is, hebben we verder wat oudere nummers van de setlist weer eens naar boven gehaald. Dit met succes. Onder andere Back in your head en Delivery zijn weer helemaal terug van weg geweest.

Op naar het derde jaar!

Staffa

Oranjeweekend weer achter de rug

1st mei, 2011 | 0 Comments

Beste trouwe bloglezers,

Zoals jullie vast al wisten, had Staffa de afgelopen twee dagen een volle agenda. Dat dit een weekend van extremen zou worden, hadden we niet verwacht. Vrijdagavond zijn we door de donder, bliksem en stormachtige wind weggejaagd uit Roosendaal en zaterdagmiddag was het haast niet mogelijk dat de zon nog enthousiaster zou schijnen in Oudenbosch.

Vrijdagavond gingen we dus op weg naar Roosendaal. Het regende een beetje, maar de moeder van Laurie (een echte buienradar-expert) verzekerde ons dat het om 8 uur droog zou zijn. Heavy Duty Rock had heel de middag al opgebouwd. Ze legden ons het Ă©Ă©n en ander uit en daarna mochten we voor hen het voorprogramma verzorgen. Laurie’s moeder had gelijk; om 8 uur was het droog. Twintig minuten later, echter, kwam er toch een onweersbui voorbij! We moesten helaas voortijdig stoppen, omdat alle apparatuur van Heavy Duty Rock nat werd en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Voor ons was dat jammer, maar voor hen was dat natuurlijk helemaal vervelend. Ze konden geen zeil vinden om alles droog te houden, dus konden ze weer afbreken. 🙁 En dat allemaal door een – erg plaatselijke – bui.

De andere dag gingen we weer vol goede moed op weg naar Oudenbosch. Koninginnedag was daar vol op gang; de hele Brink was bezaaid met oranje mensen en spullen van de rommelmarkt. Het weer was fantastisch. Voor het optreden werd Dinja’s drumstel voorzien van oranje accenten (een zeer intellectuele bril jaja) en wij denkeen dat dat toch wel heeft bijgedragen aan het grote succes van het optreden. We hebben lekker gespeeld. De organistatie van Koninginnedag was zo enthousiast dat ze ons vroegen een kleine tweede set te spelen en uiteraard deden we dat. Voor de liefhebbers is er gisteren gefilmd. De filmpjes zijn te vinden op YouTube, de Staffahyves en – natuurlijk – deze site. We zullen ook snel foto’s van deze gezellige dag online zetten.

We willen onze fans bedanken, die er net zoals altijd weer allemaal bij waren! Natuurlijk willen we ook Stef en Corma bedanken voor de foto’s en de filmpjes.

Liefs,

Staffa

27022011

27th februari, 2011 | 0 Comments

Jooooow trouwe bloglezers,

Vandaag was het weer zover; Staffa kwam bij elkaar om gezellig te oefenen. Het was ook meteen een wake up call voor St Buiten, want de repetitie was ’s ochtends, deze keer. XD

Laurie werd omgedoopt tot Lachie, Marlou’s versterker besloot eigenwijs het gitaarspel te vertalen in de meest vreemde geluiden, Astrid moest in haar verkouden toestand haar versterker omhelzen om het flipje (XD) van haar versterker uit te kunnen klappen (wat zijn versterkers toch vreemde dingen) en tot slot heeft Dinja een techniek ontwikkeld om bekkens te vermijden als zij niet geraakt moeten worden.

Ondanks deze hindernissen hebben we toch nog kunnen oefenen en zeker veel kunnen lachen. Vooral over het Moderne en het Supernieuwe Testament, waar we jullie verder niet mee lastig zullen vallen.

Astrid en Dinja hebben allebei leuke nummers uitgekozen, die we hopelijk snel aan ons repertoire toe kunnen voegen. Volgende week hopen we een zeer leuk project op te kunnen starten :P.

Staffa

Optreden groot succes!

23rd januari, 2011 | 0 Comments

Hey,

Gister was het eindelijk weer de dag waarop Staffa ging optreden:D. We hebben wekenlang ontzettend hard geoefend en ontzettend veel nieuwe nummers ingestudeerd. ’s Avonds zou het cafĂ© Stroop goed gevuld worden met onze fans.

Om half zes schoven we eerst gezellig aan tafel bij Marlou thuis met de aanhang van ver, helaas zonder zangeres die geen vervoer kon regelen. Tijdens het eten begonnen de zenuwen goed toe te nemen en met die zenuwen en een hele hoop spullen gingen we op weg naar café Stroop om op te bouwen en soundchecken. Hierbij kreeg Dinja te horen dat ze te hard drumde, ze kwam boven al het geluid uit. Vrij snel stonden we helemaal klaar voor het optreden, dankzij de ervaren geluidsmensen. Nu was het wachten tot we op mochten.

Ondertussen kwamen steeds meer mensen binnen, het café kwam aardig vol.

Kwart over tien begonnen we de eerste set met Jumping jack flash. Op wat kleine schoonheidsfoutjes na was het een geslaagd optreden, mede dankzij ons geweldige publiek8). De sfeer maakte het een geslaagde avond, en dat was Laurie zelfs een bloedblaar waard. Ja, zij had zo fanatiek gebasst dat ze een bloedblaar heeft. Ook zijn tijdens het optreden een versterker en 2 gitaren ongeschikt verklaard, helaas helaas:(. Hopelijk kunnen ze snel gerepareerd worden om weer lekker verder te oefenen. We hopen snel weer een optreden op de agenda te kunnen zetten, en onze fans daar allemaal weer te zien.

Tot snel,

Liefs Staffa:)